Msze Święte

W niedziele:

- o godz.: 8.00, 9.30, 11.00, 12.30 i 18.00

Od poniedziałku do soboty:

- o godz.: 8.00 i 18.00

Parafia Rzymskokatolicka pw. Objawienia Pańskiego, Poznań - Ławica, ul. Miastkowska 128/132, 60-183 Poznań

Zapraszamy

W sobotę 7 października 2017 r., we wspomnienie liturgiczne NMP Różańcowej, odbędzie się akcja Różaniec Do Granic,podczas której na granicy Rzeczypospolitej Polskiej odmawiane będą wszystkie cząstki różańca. Ojcowie oblaci i proboszcz parafii pw. Objawienia Pańskiego zapraszają także na modlitwę w Poznaniu, w miejscu przekraczania granicy państwa przez podróżujących samolotem. Od godz. 14 do 15.30 w kaplicy lotniska Ławica odbędzie się nabożeństwo różańcowe w nawiązaniu do tej inicjatywy.  (źródło: www.archpoznan.pl)

Więcej informacji o Różańcu Do Granic - http://www.rozaniecdogranic.pl/

Sprawozdanie z akcji

Grupy duszpasterskie » Parafialne Koło Caritas » 2012 »

Parafialny Zespół Caritas składa serdeczne Bóg zapłać za państwa włączenie się do tegorocznej akcji „zeszyt”. Dzięki państwu pomocy udało się nam w tym roku przygotować wyprawki szkolne dla 80. dzieci. Wyprawki szkolne zostały przygotowane z uwzględnieniem tego, na którym etapie edukacji szkolnej znajdują się dzieci. Chcielibyśmy w tym miejscu szczególnie podziękować pewnemu małżeństwu, które zrezygnowało ze zwykłych prezentów ślubnych i zdecydowało się poprosić swoich gości weselnych o przyniesienie przyborów szkolnych. Zebrane przybory przekazali naszemu parafialnemu zespołowi Caritas. Wszystkim ofiarodawcom składamy raz jeszcze serdeczne Bóg zapłać!